mi

llkk

2011. november 26., szombat

A fene,,,,

Nem múlik Hunter köhögése...
Lassan két hete köhög, kapott már ambroxolt, mézet, vitamint, a kaját csak langyosan tesszük elé (a megszokott tápját beáztatjuk, hogy ne sértse a torkát), stb. Amikor egy hét után visszavittük az állatorvoshoz, hogy hát na már, nem válnak be a dolgok,  akkor az ambroxolt leváltottuk mucoprontra, kapott injekciót, továbbra is langyos víz, beáztatott kaja... Talán már nem olyan erőlködő, fuldokló, száraz a köhögése, persze, enyhült és felszakadozóbbá vált, de akkor is... már két hete.

Még kb. másfél hónappal ezelőtt volt egy ilyen köhögős időszaka, akkor rögtön injekciót kapott, el is múlt pár napon belül.

Szörnyű ez, most megértem, mit éreznek a kisgyerekes szülők, ha beteg a babájuk. Nem jó ez a tehetetlenség, ráadásul a kutyának (mint a kisbabának) sem tudod elmondani, hogy nyugi, minden rendben lesz. Mondjuk Hunter kedvét, mozgékonyságát nem befolyásolta a betegség, de egy-egy csúnyább köhögőroham után olyan kis szerencsétlenül állt és nézett ránk...
Ahhoz képest már jobb a helyzet. De nem múlik el, és ez dühítő.

Az meg vicces, hogy az ugyanaz történik, mint ha én vagyok "nem tudok kilábalni belőle"- beteg: mindenkinek van egy tuti, atombiztos tippje. Vegyél ilyen cseppet, olyan szirupot, pálinkát, fokhagymát, mézet, sót, párologtass, gyógynövényezz.... Egyszerűen mindenki, aki meghallja, hogy betegségről van szó, kötelességének érzi, hogy tudassa velünk, szegény felvilágosulatlanokkal, hogy van 1 olyan módszer, ami egészen biztosan használni fog.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Tudom, hogy így állatorvos után buta kérdés, de nem kennelköhögése van Hunternek.

(Bodza most ezt kapta el... kapott 3 szurit, atussin szirupot és synulox gyógyszert)

Otthon ő is kap mézes gyógyteát és reggel, este egy kanál mézet...
Langyosan kapja a vizet (de a kis lökött ahogy kiérünk a szabadba, az első dolga, hogy a jéghideg zuzmarás füvet egye.. :(:(:( )

Most min. 2 hétig nem mehet más kutyák közelébe, egyrészt ne adjuk tovább a bacit, másrészt őt ne fertőzzék vissza.

Jobbulást Hunternak!

bkata

Évi írta...

Szia!

Az állatorvos szerint egyszerű megfázás...
És múltkor - amikor injekciót kapott - volt a vírus.

A fűevás, farágás nálunk is nagyon megy, már azon is gondolkodtam, hogy hiába áztatjuk mi be a tápot, hogy ne sértse a torkát, ha kint meg fát eszik... :)